Осъдиха 34-годишен мъж на 5 г. и 4 м. строг затвор

...
Осъдиха 34-годишен мъж на 5 г. и 4 м. строг затвор
Коментари Харесай

Строг затвор за мъж, запалил кола и къща в Пазарджишко

Осъдиха 34-годишен мъж на 5 година и 4 м. непоколебим затвор поради палеж на постройка и автомобил. Той е приет за отговорен за това, че на 08 юни 2023 година в с. Карабунар, обл. Пазарджик, в границите на половин час, на два пъти, в изискванията на продължавано закононарушение, запалил непознато имущество на забележителна стойност – жилищна постройка, благосъстоятелност на жена, и лек автомобил, марка „ Лексус “, благосъстоятелност на други мъж и жена - семейство, като общата стойност на вредите е в размер на 25 429 лева
Прочетете още
Пожарът е представлявал заплаха за живота на три лица и е можело да се разпростре и върху други парцели със забележителна стойност. При първия палеж е съществувала действителна заплаха за живота на спящите в жилищната постройка три лица – майка и двете ѝ малолетни дъщери, а при палежа на лекия автомобил, който е изгорен изцяло, огънят е можело да се популяризира и върху жилището на потърпевшите. Причината за осъществените палежи са влошени междуличностни връзки с потърпевшата жена, която е била притежател на запалената жилищна постройка - къща. 

Окръжен съд-Пазарджик е наложил на мъжа наказване от 5 години и 4 месеца отнемане от независимост, които следва да изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим в затвор.

Съдебният акт не е финален и предстои на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР